Рижото од лигања

Рижото од лигања
Рижото од лигања

Састојци:

500 г лигњи
150 г пиринча
средња главица црног лука
3 чена белог лука
4 средња замрзнута парадајза
1 дл белог вина
маслиново уље
со, бибер и биљни зачин
по укусу карија
прстохват шећера

Припрема:

На загрејаном маслиновом уљу кратко продинстати ситно насекан црни лук и један чен белог лука. 
Парадајз, очистити од љуске, исећи на коцкице, додати у динстани лук и све заједно продинстати док се не направи сос. У сос додати прстохват шећера и све зачине. 
Лигње додати у сос и све још динстати двадесетак минута, уз додавање белог вина и ситно сецканог белог лука.
Пиринач у сланој води обарити. 

Када је пиринач обарен, а лигње у сосу омекшале, све сјединити и на лаганој ватри прокувати још који минут.

Нема коментара:

Постави коментар