Парадајз паприка

Парадајз паприка
Парадајз паприка


Састојци:


60 крупнијих или 70 ситнијих парадајз паприка
3 л воде
2 кашике шећера
3 кашике соли
2 кашике уља 
1 дл есенције сирћета
чешњеви белог лука
бибер у зрну
1 -2 листа ловора
мало винобрана


Припрема:

Паприке опрати и посушути. 
У већу шерпу додати воду , шећер, со, бибер, ловоров лист и пустити да проври.  
Кад је проврило смањите јачину рингле и додајте полако есенцију сирћета. 
Затим појачати пресолац да кува и додавати паприке само толико да у једном реду пливају у посуди у којој их спремате и промешајте 2-3 пута и слажите их у млаке тегле на чије сте дно сложили очишћење чењеве белог лука. 
Кад су све паприке обарене и сложене у тегле залити их врућим пресолцем. 
Преко ноћи поклопите тегке тањирићем јер доста пију течности и уколико је потребно додајте још течности. 
Следећег дана пре него што затворите тегле између два прста поспите винобрана, онда их затворите поклопцем и одложите на место за чување зимнице.


У састојцима имате и уље што стоји у оргиналном рецепту моје баке, које додате пре барења паприка.

1 коментар: