Пуњене тиквице

Пуњене тиквице
Посне пуњене тиквице


Састојци:


три тиквице за пуњење
пола главице црног лука
један чен белог лука
пола веће шаргарепе
75 г пиринча
25 г зобених пахуљица
један кромпир
мало першуновог листа
со, бибер, вегета, 
слатка алева паприка
уље
две кашике брашна
литра и по воде


Припрема:

Тиквице ољуштити и одсећи део са петељком. Затим мало кашиком издубити део семнеки са тиквицама.
Фил за филовање тиквица припремити тако да се на загрејаном уљу пропжи ситно исецкан црни лук и нарендана шаргарепа. Затим додати опран пиринач и то мало продинстати  и додати зобене пахуљице. 
Све то уз благо доливање воде динстати десетак минута. Зачинити сољу, бибером, вегетом,  нарендати кромпир и додати ситно насецкан бели лук и першунов лист. 
Масу за филовање промешати, добро сјединтити и напунити тиквице. 
На мало уља пропржити брашно, додати слатку алеву паприку, налити водом и зачинити вегетом. 
У сосу за паприке сложити нафиловане тиквице и кувати на благој ватри око 30 минута.


1 коментар: