Пребранац

Пребранац
Посни пребранац


Састојци:

пола килограма пасуља
300 г црног лука
100 г празилука
једна љута паприка
со, бибер, слатка алева паприка
уље

Припрема:


Пребранац
Пасуљ обарити у слонај води. После дест 
минута бацити прву воду, а затим пасуљ поново налити водом, посолити и барити пасуљ док не буде куван, али да зрна пасуља остану цела. 

Пребранац је укуснији ако у току кувања пасуља додате љуту паприку, а по жељи и шаргарпу и зелен. 
Док се пасуљ кува, на 1 дл уља, на лаганој ватри динстати лук док не добије златно стакласту боју.
Лук је неопходно динстати на лаганој ватри око пола сата и при крају, додати кашицицу слатке алеве паприке.
Посуду у којој ћете запећи пребранац, додати слој пасуља, па слој динстаног лука и све то сложити док има материјала, али тако да пасуљ буде на крају. 
Како слажете пасуљ, додајте бибера и соли по укусу. 
На крају са 1 дл уља залијте пасуљ. 
Вода у којој се кувао пасуљ, залите пребранац да огрезне. Поспите алевом паприком  и запеците га у рерни до пола сата на 200 степен.


Посни пребранац тек извађен из рерне


Пребранац сапремљен са димљеним шараном можете погледати овде !

Нема коментара:

Постави коментар