Чорба од икре

Чорба од икре
Посна чорба од икре
                                                                                    

Састојци:


две средње главице црног лука
једна шаргарепа 
першун
ловоров лист 
со, бибер
пола кесице зачиан за рибљу чорбу
350 г икре
литра и по воде




Припрема:


На мало уља, продинстати ситно исецкан црни лук, који треба посолити и побиберити. 
Додати лист ловора, долити воде да огрезне и све динстати двадесетак минута на лаганој ватри. 
Кадa је поврће издинстано, изблендирати га и долити са млаком водом у којој је размућен, зачин за рибљу чорбу. Пустити да чорба прокува и додати икру. 
Чорба је готова кад икра плива на површини или за петнестак 
минута.

Нема коментара:

Постави коментар